Calpe

De Spaanse plaats Calpe, een vast begrip aan de mooie Costa Blanca, is van oorsprong een klein vissersdorp. Het is uitgegroeid tot een moderne en levendige badplaats. Desondanks heeft het zijn rijke cultuur en oorspronkelijke charme perfect weten te bewaren.
Vlak bij het centrum en min of meer aan de voet van de ‘Peñon de Ifach’, is de imposante, vulkanische rots die 332 meter boven de zee uittorent te zien en vanwaar u, op de top bij mooi weer zelfs het eiland Ibiza te zien krijgt. Aan de voet ligt de vissershaven. Nog steeds zijn de typische vissershuisjes in Calpe te bewonderen.
Calpe is een gemeente in de provincie Alicante in de regio Valencia met een oppervlakte van 24 km² en ligt aan de Costa Blanca. Het telt ruim 27.000 inwoners. Door Spanjaarden wordt Cape meestal Calp genoemd. Calpe ligt tussen Gandía en Benidorm in en 120 kilometer vanaf Valencia.

Het Klimaat
Het mediterrane klimaat aan de Costa Blanca wordt door de Wereld Gezondheidsorganisatie bestempeld als één van de gezondste van de wereld.
Net als de rest van de Costa Blanca kent Calpe meer dan 300 zonnige dagen per jaar. Door de behagelijke zeebries zijn de dagen in de zomermaanden warm, maar ook weer niet te heet.

Op deze website zult u veel inlichtingen over Calpe en haar omgeving vinden. U mag er op vertrouwen dat de informatie met zorg bij elkaar is vergaard en waarvan wij overtuigd zijn dat het uw verblijf zeer zal veraangenamen. En wat ons betreft; Calpe blijft ons nog steeds verrassen.

Tips voor Calpe

Verwondert u over de schitterende soms raadselachtige surrealistische of naar de geschiedenis verwijzende muurschilderingen op de gevels van de gebouwen of huisjes, bezoek het kerkje aan de “Ermita de Sant Salvador” in het oude centrum van Calpe en overzie vanaf het plein de mooie omgeving van Calpe (in vogelvlucht ongeveer 400 meter vanaf het appartement), terwijl de vrij levende dieren zich ongestoord laten benaderen. Geniet van de fleurige decors op buitenmuur van de huisjes, of strijk ’s avonds neer op een terrasje aan de boulevard.
In Calpe zijn er elke week 2 markten. De zaterdagmarkt in het verlengde van Calle del Norte is uitgebreider dan de woensdagmarkt. De laatste op het terrein achter Plaza Central is meer goederenmarkt. Op beide marketen kun je allerlei vers fruit en groente van zeer goede kwaliteit kopen.
Verder heeft Calpe veel faciliteiten en activiteiten zoals een amusementshal, boottochten en internetcafé’s. Prachtige bezienswaardigheden om te bezoeken zijn b.v. de ruïnes van een Romeinse villa, de glasbodemboot, de haven en de visveiling. In Calpe vind je ook ‘Los baños de la Reina’ (de baden van de koningin). Dit zijn resten van een Romeinse zoutfabriek.

Klik op één van de foto voor diashow